- قطعی برق ساختمان
2- استفاده نامناسب و بیش از ظرفیت آسانسور
3- نقص مکانیکی و یا الکتریکی آسانسور از اصلی دلایل گیر کردن و توقف آسانسور میان طبقات است
نکات ایمنی آسانسور هنگام گیر کردن در کابین آسانسور چیست؟
1- زمانی که در آسانسور گیر کرده اید، هرگز تصور نکنید که می توانید به تنهایی خود را نجات دهید.
2- هرگز نباید اقدام به بیرون پریدن، بالا رفتن از آسانسور، باز کردن با اهرم و به واسطه اعمال فشار به درب های آسانسور یا هر کار این چنین دیگری بنمایید چون با خطرات بیشتری رو به رو خواهید شد.
3- خارج شدن از قسمت بالای باز کابین به علت امکان حرکت مجدد آسانسور خطرآفرین و مرگبار است در نتیجه بهتر است منتظر دریافت کمک از سوی متخصصان فنی بمانید.
4- اگر در چنین وضعیتی نگران خفگی و کمبود اکسیژن هستید، این نگرانی کاملا بی مورد و بیهوده است چرا که کابین آسانسور نسبت به هوا ایزوله نیست و اکسیژن به راحتی به داخل کابین راه پیدا می کند.
اگر کسی دلهره سقوط آسانسور را داشت باید نکات زیر را بداند:
هنگام گیر کردن و توقف آسانسور، سیستم ترمز اضطراری آسانسور فعال شده که یک سیستم مکامنیکی بوده و از کار نمی افتد.
به علاوه آسانسور دارای سیم بکسل با ضریب ایمنی بالا است که امکان پارگی آن ها در حد صفر است.
ایمنی آسانسور تنها به نصب آسانسور محدود نمی شود، بلکه به هنگام استفاده نیز باید نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت نمود.
برای نمونه ، تابلوی فرمان آسانسور در محلی نصب شده که دور از دسترس کودکان باشد. اما باز هم باید مراقب بود که کودکان به تنهایی سوار آسانسور نشوند.
شاید اگر خود کودک هم با دکمه ها بازی و منجر به خرابی آسانسور نشود، در صورت بروز خطا و مشکل پیش بینی نشده او قادر به انجام اقدام درست و استفاده از زنگ خطر آسانسور نخواهد بود.
همچنین آسانسور برای تعداد افراد و وزن مشخصی طراحی شده و این اطلاعات بر روی پلاک مشخصات در کابین آسانسور نوشته و در معرض دید قرار داده شده است.
اگر آسانسور به سیستم اعلام ظرفیت مجاز و غیر مجاز باشد بسیار فوق العاده خواهد بود اما در غیر اینصورت، استفاده کنندگان باید هنگام سوار شدن در آسانسور به این نکته توجه کنند و با وزن و جمعیتی بیش از توان آسانسور سوار نشوند.
نکته بعدی در ایمنی آسانسور ،مطمئن شدن از وجود کابین است.
بسیاری اوقات به دلیل مشکلی که برای آسانسور رخ داده است، درب آسانسور باز شده اما کابین آسانسور به طبقه مورد نظر شما منتقل نشده است.
اگر در صورتی که مشغول صحبت و گفت و گو هستید، یا از عقب یا پهلو قصد ورود به آسانسور را دارید، ممکن است متوجه عدم حضور کابین نشوید.
پس همواره از وجود کابین به وسیله روشن بودن کابین یا دیدن تصویر خود در آینه کابین مطمئن شوید.
اما اگر با وجود رعایت تمام نکات ایمنی آسانسور در کابین گرفتار شدید، اصلا نترسید و شرایط را کنترل کنید.
می توانید از زنگ خطر آسانسور و یا تلفن همراه ، استفاده کنید.
اگر کمکی دریافت نکردید، با خونسردی و با صدای بلند درخواست کمک کنید. همچنین سعی کنید باطری گوشی خود را بیهوده هدر ندهید.
از بازی کردن با دکمه ها بپرهیزید.
در مورد تاریکی نیز نباید نگران نباشید. سیستم روشنایی دارای مدار جداگانه ایست، و تا چهار ساعت روشنایی کابین را پشتیبانی می کند.
سیستم های ایمنی آسانسور
نصب این سیستم ها از آن جهت است که آسانسور یک سیستم بدون اپراتور یا راهبر است و به صورت تمام اتوماتیک کار می کند.
پس وجود سیستم های ایمنی برای عمل کردن در شرایط اضطراری و حفظ جان سرنشینان لازم و حائز اهمیت است.
سیستم های ایمنی آسانسور به دو دسته مکانیکی و الکترونیکی تقسیم می شوند. اما همگی توسط تابلو فرمان که یک سیستم مرکزی است، قابل کنترل هستند.
سیستم های مکانیکی ایمنی آسانسور
پاراشوت : سیستم ترمز اضطراری کابین آسانسور است. زمانی که سرعت آسانسور بیشتر از حد مجاز باشد و احتمال سقوط آزاد کابین وجود دارد، در زمان کوتاهی کابین را متوقف و از سقوط آن جلوگیری می کند.
سیستم قفل درب طبقه آسانسور : طراحی این قفل به گونه ای است که به محض حرکت و خروج از تراز طبقات، تا توقف کامل در طبقه موردنظر از باز شدن درب ها جلوگیری می نماید.
ضربه گیر یا بافر : در قسمت چاهک آسانسور نصب شده و ضربه وارد آمده را کاهش می دهند.
سیستم های الکتریکی ایمنی آسانسور
فتوسل : سنسور الکتریکی موجود در پشت درب های کابین است که در صورت وجود مانع جهت بسته شدن درب آسانسور، مانع از بسته شدن درب ها می شود.
سری استپ : مجموعه سوییچ ها در چاهک آسانسور را گویند که با عملکرد آن ها برق موتور آسانسور قطع شده و آسانسور از حرکت باز خواهد ایستاد.
سوییچ کنترل بار (اورلد) : سوییچی است که در بالای کابین آسانسور قرار گرفته و چنانچه تعداد مسافران و بار آسانسور بیش از توان و حد مجاز آسانسور باشد، برق موتور را قطع کرده و از حرکت آسانسور جلوگیری می کند.
آژیر خطر (سیستم هشدار دهنده) : برای اطلاع وضعیت اضطراری در آسانسور تعبیه شده است که شامل زنگ خطر و یا آیفون داخل کابین آسانسور است.
سیستم ارت یا اتصال به زمین : خوب است بدانیم چاه ارت نزدیک به چاله آسانسور است که در صورت بروز اتصالی در سیستم های الکتریکی آسانسور، برای انتقال جریان الکتریکی موتور به زمین به کار می رود.
ایمنی تابلو فرمان : وظیفه تابلو فرمان، پردازش سیگنال های دریافتی از سنسورها، سوییچ ها و سری استپ است. این سیستم زمانی که هر کدام از جریان های دریافتی قطع و یا ضعیف شود، به طور خودکار جریان برق را قطع کرده و در نتیجه موتور آسانسور متوقف خواهد شد.
- ۰۱/۰۲/۲۹