این محصول یک نمایشگر هفت قسمتی می باشد که برای نمایش اعداد به صورت ثابت و اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد. seven segment ها از یک ای سی و هفت ال ای دی (دیود نورانی) تشکیل شده اند که در رنگ های مختلفی وجود دارند و به خاطر همین هفت ال ای دی که در ساختار خود دارد به آن سون سگمنت گفته می شود.
از جمله کاربردهای این نمایشگر می توان به شمارنده های دیجیتال که در ساعت ها و صفحه نمایش ها مورد استفاده قرار می گیرد اشاره کرد. هم چنین سون سگمنت ساعت یا سون سگمنت آسانسور از پرکاربرد ترین زمینه هایی است که از این نمایشگر هفت قسمتی استفاده می شود.
در این محصول با روشن شدن هر یک از دیودها اعداد مختلف ساخته می شوند که این عمل موجب شده است سون سگمنت ها به صورت تک رقمی تا چند رقمی در اندازه های گوناگون طراحی شوند.
نحوه نمایش اعداد در سون سگمنت ها
سون سگمنت ها برای هر ال ای دی دارای یک برچسب گذاری می باشد که از حروف A، B، C، D، E،F و Gبرای نشانه گذاری استفاده می کنند که ترکیب روشن شدن هر کدام از این حروف یک رقم جدید را ایجاد می کند برای مثال روشن شدن برچسب b ,c عدد یک را نمایش می دهد.
هر کنترلر یا ای سی میتواند با ارسال پالس هایی به سون سگمنت یک عدد جدید را تولید کند .
انواع سون سگمنت
دسته بندی های این قطعات بر اساس نوع فعالساز پایه ها می باشد که در دوسته زیر قرار می گیرد.
- سون سگمنت کاتد مشترک
- سون سگمنت آند مشترک
اما سوال اساسی این است که تفاوت سون سگمنت کاتد مشترک با آند مشترک در چیست؟
سون سگمنت ها برای نمایش اعداد احتیاج به یک سری ورودی دارد که بسته به نوع ورودی از سون سگمنت کاتد مشترک یا آند مشترک استفاده می شود. در سون سگمنت کاتد مشترک از ورودی مثبت برای فعالسازی ال ای دی نمایشگر استفاده می شود در حالی که در مدل سون سگمنت آند مشترک عکس سگمنت های کاتد مشترک هست در این سون سگمنت از ورودی منفی برای فعالسازی سون سگمنت استفاده می شود. کاتد مشترک بودن یا آند مشترک بودن سون سگمنت هیچ مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند و تنها بسته به طراحی مداریکی از این دو مدل سون سگمنت را انتخاب می کنیم و در مدار خود استفاده می کنیم.
یکی دیگر از دسته بندی های این قطعات الکترونیک بر اساس دیجیت یا همان تعداد ارقام نمایشی داده شده می باشد. انواع سون سگمنت های تک رقمی تا سگمنت چند رقمی با تنوع رنگی در بازار وجود دارد.
نکته مهم دیگری که بایستی در خرید سون سگمنت از کالای الکترونیک به خصوص با دیجیت بالا تر بهش توجه کنید این موضوع هست که سون سگمنت ها از نظر شکل پایه به دو دسته معمولی و مالتی پلکس تقسیم می شود که در واقع شکل مالتی پلکس برای کاهش تعداد پایه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
شکل پایه های سون سگمنت ها با یکدیگر متفاوت هستند اکثر پایه های سون سگمنت به دو مدل استقرار پایه در پشت و کنار تقسیم می شود.
راه اندازی و استفاده از سون سگمنت های مختلف و کنترلر موجود نیاز به آشنایی با این تجهیزات است. میکروکنترلر AVR یکی از مرسوم ترین این تجهیزات می باشد.
- ۰۱/۰۲/۱۹