امروزه نصب آسانسور ها در ساختمان های بیش از ۳ طبقه الزامیست و به همین دلیل شاهد تولید کابین های با طرح های مختلف هستیم که در این بین آسانسور شیشه ای جدیدترین و مدنترین نوع آسانسور محسوب می شود اما در این مقاله به طراحی داخل کابین آسانسور می پردازیم و اینکه چگونه می توان با آینه آسانسور داخل کابین را طراحی کرد .
اینکه چرا بهترین گزینه برای طراحی داخل کابین آسانسور آینه است دلایل متعددی دارد اول اینکه با استفاده از آینه آسانسور می توان داخل کابین را از حالت یکنواختی درآرود به گونه ای که فضای داخل کابین بزرگتر هم دیده شود لذا اغلب کابین ها در ساختمان های نوساز دارای فضای کوچکی هستند و با آینه کاری می توان این فضا را دلنشین تر و بزرگتر نشان داد .
دلیل دیگری که تاثیر بسیار زیادی در استقبال مردم از آینه آسانسور جهت طراحی داخل کابین داشته کاربرد آن است زیرا تمام افرادی که داخل آسانسور می شوند یا از بیرون وارد خانه خواهند شد و یا اینکه قصد رفتن به محل کار و به طور کلی بیرون از خانه را دارند بنابراین دقیقا در این هنگام افراد نیاز به آراستگی و منظم کردن خود دارند که براحیت می توان با استفاده از آینه آسانسور در کمترین زمان اینکار را انجام داد .
آینه آسانسور تراش
متداولترین نوع آینه ای که در داخل کابین آسانسور نصب می شود آینه تراش خورده می باشد به طوری که معمولا یک طرق یا دو طرف کابین آینه تراش با ابعاد بزرگ نصب خواهد شد ، آینه های ابزار خورده جزء آینه های کاربردی و تزیینی محسوب می شوند که از قیمت مناسبی هم برخوردار هستند .
برای تولید آینه آسانسور تراش می توان دستگاه تراش را در سه اندازه ۳ سانتی متر ، ۲ سانتی متر و ۱٫۵ سانتی متر تنظیم کرد این اندازه ها در واقع فاصله ی لبه آینه تا خط تراش آینه می باشد که معمولا در اغلب پروژه ها دستگاه روی ۱٫۵ تنظیم می شود .
آینه آسانسور رنگی
در طراحی دکوراسیون مدرن روانشناسی رنگ ها بسیار حائز اهمیت بوده و طراحان دکوراسیون تاکید ویژه ای روی همخوانی رنگ ها در فضای داخلی را دارند ، برای طراحی یک کابین آسانسور هم بهتر است که از آینه های رنگی مطابق با رنگ فضای داخلی کابین استفاده کرد به عنوان مثال برای یک کابین با رنگ قهوه ای بهتر است که از آینه طلایی یا آینه مسی به عنوان آینه آسانسور استفاده کرد اما اگر فضای داخلی کابین سفید می باشد آینه نقره ای و آینه دودی گزینه های مناسبی به شمار می روند .
آینه آسانسور آنتیک
آینه های آنتیک یا پتینه کاری شده به دلیل اینکه ظاهر بسیار متفاوتی نسبت به سایر آینه ها دارند به طبع از مخاطبان خاصی هم برخوردار هستند ، برای کابین های آسانسور لوکس می توان از آینه پتینه کاری شده به عنوان آینه آسانسور استفاده کرد اما بهتر است که از نوع کم تراکم این نوع آینه ها بکار برد زیرا آینه های پرتراکم آنتیک برای فضاهای بزرگ مناسب می باشد .
آینه آسانسور سه بعدی
همانطور که در مقاله های دیگری هم شرح داده شد تولید آینه سه بعدی با ترکیب های آینه های ساده و رنگی صورت می گیرد به طوری که آینه های رنگی به صورت مورب به آینه اصلی که اغلب به رنگ نقره ای است چسبیده می شوند .
آینه آسانسور طرح دار
در صنایع شیشه و آینه کولیوند با بهره گیری از دستگاه CNC و MASTER انواع آینه های طرح دار در اشکال مختلف هندسی تولید می شود به طوری که طرح مورد نظر از طریق پورت ورودی به دستگاه داده شده سپس دستگاه به صورت اتوماتیک آینه را برش خواهد شد .
آینه آسانسور کریستال
آینه های شفاف به سه دسته شیشه های فلوت ، سوپرکلیر و کریستال تقسیم می شود که در این بین آینه های کریستال یا اکسترا کلیر به دلیل شفافیت بسیار بالا گزینه بهتری محسوب می شود .
آینه آسانسور حکاکی شده
با استفاده از دستگاه هوشمند مستر طرح های مختلفی روی آینه های داخل آسانسور حکاکی یا اینگریوینگ می شود به عبارتی در این روش طرح مورد نظر روی آینه تراشیده ( کنده کاری ) خواهد شد .
آینه آسانسور با نورپردازی مخفی
برای کابین های آسانسور با طراحی مدرن از آینه های با نورپردازی مخفی استفاده می شود این نوع آینه ها دارای یک حاشیه سندبلاست بوده و با LED های رنگی پشت آینه نورپردازی خواهد شد ، آینه آسانسور با نورپردازی مخفی را می توان به دو صورت باکس دار و بدون باکس تولید می شود تفاوت این دو طرح در نوریست که در طرح بدون باکس اطراف آینه تابیده خواهد شد .
آینه آسانسور لمسی
طرح جدیدی از آینه های با نورپردازی مخفی که با لمس کردن قسمت تعیین شده روی آینه (علامت پاور ) نورپردازی مخفی روشن شده سپس با لمس مجدد همان قسمت نورپردازی مخفی خاموش خواهد شد .
آینه کاری آسانسور
در تمامی موارد اشاره شده در بالا آینه آسانسور به صورت تکی در کابین نصب می شود اما برخی طراحان دکوراسیون داخلی از روش آینه کاری برای طراحی داخلی کابین استفاده می کنند ، آینه کاری را می توان به روش های مختلفی نظیر آینه کاری لوزی ، آینه کاری مربعی و مستطیلی ، آینه کاری نامتقارن و آینه کاری طرخ شکسته اجرا کرد که در این بین برای آینه آسانسور بهتر است که با توجه به طول و عرض و ارتفاع کابین نوع آینه کاری تعیین شود .
به عنوان مثال برای کابینی که دارای ارتفاع ۲ متر و عرض ۱۰۰ سانتی متر بهترین گزینه آینه کاری نامتقارن می باشد ضمنا جهت آینه کاری داخل کابین همانطور که گفته شد رنگ آینه باید با توجه به رنگ داخل کابین انتخاب شود در این صورت شاهد یک آینه مدرن و زبیا خواهید بود .
- ۰۱/۰۱/۲۷
تشکر بابا مقاله پیشرفته و حرفه ای تون