elavatoor

  • ۰
  • ۰

به طور حتم تاکنون سوار آسانسور شده‌اید؛ وارد محفظه اتاقکی می‌شوید، دکمه مربوط به طبقه مورد نظر را فشار می‌دهید و بعد از چند ثانیه درب آسانسور برای ورود شما به محل مورد نظر باز می‌شود. این محفظه اتاقکی که با نام کابین آسانسور (Cabin) شناخته می‌شود، احتمالا بیشترین مواجهه ما با تمام اجزای الکتریکی مکانیکی این ماشین‌های شگفت‌انگیز است و این روزها در انواع بسیار زیبایی در ساختمان‌ها دیده می‌شوند.

کابین آسانسور چیست؟

کابین محفظه‌ای است که مسافر، بار یا هر دو را به صورت ایمن در خود جای می‌دهد و با فرمان مسافر بین طبقات معین حرکت می‌کند. فضای مفید کابین دارای عرض، عمق و ارتفاع متناسب با ظرفیت کابین آسانسور است که کاملا توسط دیوارها، کف و سقف احاطه می‌‌شود و تنها خروجی درب کابین، درب خروج اضطراری و سیستم تهویه آن است.

اجزا کابین آسانسور

کابین از سه بخش چهارچوب اصلی (یوک)، سکوی حمل و دیواره‌ها تشکیل شده است که هر کدام از این بخش‌ها دارای قطعات متعددی هم هستند:

۱. یوک: چهار‌چوبی شامل یوک پایین و بالا است که کابین را در‌بر‌می‌گیرد و تمامی بار کابین اعم از وزن کابین و مسافرین، توسط یوک به سیم بکسل‌ها وارد می‌شود.

۲. کاراسلینگ: قاب فلزیِ متصل به کابین است که به منظور تعلیق و جلوگیری از لرزش‌های کابین در حین حرکت به کار می‌رود.

۳. کف: اندازه‌ی کف به همان اندازه‌ی عرض و عمق کابین است و معمولا با روکشی از جنس PVC یا سنگ گرانیت پوشانده می‌شود. کف بایستی قادر به تحمل نیروهای وارده بر آن در حین عملکردهای معمول، عملکرد ترمز ایمنی و تاثیر کابین بر روی ضربه‌گیرها باشد .

۴. سقف: سقف علاوه بر محدودسازی دسترسی، مکان قرارگیری روشنایی، تهویه و درب خروج اضطراری است و باید تحمل وزن حداقل دو نفر را داشته باشد.

۵. دیوارهای داخلی: متشکل از پنل‌های فولادیِ تا‌شده جهت ایزوله‌سازی محیط است. معمولا در سه نوع جانبی، پشتی و پنل شاسی ارائه می‌شود.

۶. شاسی عملکرد: حاوی کنترل‌کننده‌های کابین مانند دکمه‌های طبقه، دکمه باز شدن و بسته‌شدن درب و سایر دکمه های مورد نیاز است .

۷. دستگیره: جهت استفاده سرنشینان آسانسور به منظور حفظ تعادل استفاده می‌شود و باید حداقل در یک سمت وجود داشته باشند.

۸. سیستم روشنایی: جهت تامین روشنایی کابین استفاده می‌شود و روشنایی فلورسنت به عنوان لامپ سقف کابین آسانسور، محبوب‌ترین انتخاب است.

۹. درب اضطراری: درب خروج اضطراری در ابعاد ۶۰ ×۴۰ سانتی متر طراحی می‌شود و برای استفاده در مواقع ضروری برای نجات و خروج سرنشینان استفاده می‌شود.

۱۰. فوتوسل: دستگاهی است که در درب اتوماتیک آسانسور تعبیه شده است و هنگام وجود مانع بین درب در حال بسته شدن، فعال می‌شود تا مانع از بسته‌شدن درب شود.

 

 

  • ۰۰/۱۰/۲۶
  • fatemeh rahmdell

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی