elavatoor

  • ۰
  • ۰

قسمت مربوط به ساختمان هتل، لزوم کار گذاشتن آسانسور برای حمل غذا از آشپزخانه به طبقه‌های بالا تریا آسانسور خاص پرسنل و کارکنان هتل یادآوری شده است. همچنین ازآسانسور، برای حمل غذا برای روم سرویس و ملحفه ، حوله روبالشی، پتو و امثال اینها از قسمت لاندری به خانه‌‌داری و طبقات مختلف استفاده می‌شود. چنانچه آسانسور با توجه به وسعت و ظرفیت و اهمیت هتل در حد رفع کامل احتیاجات موجود نباشد باعث معطلی مسافران و نارضائی آنان و از طرفی موجب کندی واختلال کار درقسمت‌های مختلف هتل و پرسنل آنها خواهد گشت. بنابراین در نقشه ساختمان هتل، احتیاج واقعی هتل به تعدادآسانسور و اندازه آنها باید در نظر گرفته شود تا حمل و نقل وسایل و رفت و آمد مسافران و پرسنل دچار وقفه نگردد و راندمان کار از نظر سرعت رضایت بخش باشد. اغلب سؤال می‌کنند که، مشخصات و ویژگی‌های آسانسور چه می‌باشد؟ چه نکاتی باید در نصب آسانسور رعایت شود؟ چه نکاتی در قرار داد خرید لحاظ شود؟ چه نکاتی روی استهلاک تأثیر می‌گذارد؟ نکات ایمنی آسانسور چیست؟ اگر آسانسور گیر کند یا سقوط کند و . . . مالک، مدیر هتل ، فروشنده ، سازنده آسانسور کدام مقصر هستند.

در اغلب هتل‌ها آسانسور نصب شده است، اما متأسفانه نکات مهمی که باید در نصب آسانسور رعایت شود کمتر دیده شده است و این مهم باعث شده که مدیران به دردسر بیافتند. ترافیک و استهلاک آسانسور درهتل‌ها بسیار بالا می‌‌باشد و می‌بایست نکات ایمنی آسانسورها کاملاً رعایت شود نکات زیر برای پاسخ به پرسش‌های بالا و آگاهی مدیران هتل‌ها است که چنانچه قبلاً آسانسور نصب شده و یا تصمیم به خرید آسانسور دارند با آگاهی کامل اقدام نمایند. لازم به توضیح است، در حال حاضر آسانسورهای ساخت خارج از کشور از تکنولوژی بسیار بالائی بر خوردار است، به‌طور مثال در هتل‌هائی که کلید کارتی دارند برای فرمان دادن به آسانسور کافی است کلید کارتی اتاق را در جای مخصوص قرار دهند، آسانسور به همان طبقه‌ای که شماره اتاق قرار دارد حرکت و توقف می‌کند.

              مشخصات آسانسور

۱. موتور آسانسور از نوع گیر بکسی حلزونی باشد با۲ یا ۳ اسب قدرت بیش از تعداد ظرفیت مجاز، کابین آسانسور یا موتور گیربکس ۸ نفره برای آسانسور ۶ نفره انتخاب می‌شود.

۲. ظرفیت ۲۵% بالاتر از استاندارد پیش‌بینی شود.

۳. موتور دو سرعته و مجهز به فن باشد.

۴. دارای سیستم ایمنی کنترل سرعت و حفاظت موتور.

۵. درایمنی از نوع اتومات تلسکوپی.

۶. در ورودی کابین آسانسور از نوع کشوئی باشد.

۷. ریل آسانسور از نوع خارجی و کفچک‌ها از نوع خارجی و پلاستیک باشد.

۸. آسانسور مجهزبه پاراشوت باشد.

۹. آسانسورهای کابین سنگین و ارتفاع زیاد به زنجیر جبران نیاز دارد.

۱۰. سیم بکسل از نوع مرغوب درجه یک.

۱۱. وزنه آسانسور از نوع چدنی.

۱۲. استاپ و استوپ نرم بدون شیب منحنی.

۱۳. سلکتیو کلکتیودان نصب شود اگر رستوران درطبقه بالای ساختمان نباشد (که استهلاک کمتری داشته باشد).

۱۴. کلید اورلود داشته باشد که چنانچه مسافرین بیشتر از ظرفیت سوار شوند حرکت نکند.

۱۵. سرعت آسانسور چند متر در ثانیه را تعیین کنند (مثلاً ۴۰/۲ متر در ثانیه) در برج‌هائی بیش از ۲۰طبقه یک متر در ثانیه برای ۱۰ تا ۱۵ طبقه.

۱۶. تابلو نشان دهنده طبقات از داخل و خارج از آسانسور (اندیکاتور) با قاب فلزی.

۱۷. توقف آسانسور حتماً هم سطح طبقات قرار گیرد.

۱۸. مجهز به زنگ خطر.

۱۹. هواکش برای داخل آسانسور پیش‌بینی شود.

۲۰. کلید Stop داشته باشد.

۲۱. استفاده از ضربه‌‌گیر مناسب کف کابین آسانسور که در صورت سقوط این ضربه‌گیرها هستند که میزان آسیب ناشی از سقوط را کاهش می‌دهند.

۲۲. قفل ایمنی مکانیکی درها.

۲۳. چراغ شارژی اتومات، تلفن، بلندگو، زیر سیگاری، آینه، جهت داخل آسانسور پیش‌بینی گردد.

۲۴. چاهک آسانسور چنانچه از بتون ساخته می‌شود پلیت‌هائی (Plate) در فواصل معین پیش‌بینی گردد.

۲۵. زیر چاهک آسانسور ۵۰/۱ خالی باشد.

۲۶. حداقل کابل برق سه فاز ۴ رشته پیش‌بینی شود (۱۶ ×۴).

  • ۰۰/۱۰/۰۷
  • fatemeh rahmdell

نظرات (۱)

بسیار عالی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی