elavatoor

  • ۰
  • ۰

     آسانسورهایی که اشخاص مجاز به سوارشدن در آن هستند. (مسافربر- باربر ، تخت‌ بر) ساختار و ابعاد اتاقک این آسانسورها طوری است که به آسانی برای مسافران و بارهای مورد نظر قابل دسترسی و استفاده است.

    آسانسورهایی که اشخاص مجاز به سوارشدن در آن نیستند. (خدماتی یا Service Lift غذابر ، کتاب بر) ابعاد و ساختار اتاقک این آسانسورها طوری است که برای انسانها قابل دسترسی و استفاده نمی‌باشد برای تحقق این امر سطح کف آن از یک متر مربع ، عمق آن از یک متر و ارتفاع آن از ۲/۱ متر نباید بیشتر باشد. نوع ، ظرفیت ، سرعت و تعداد آسانسورهای هر ساختمان بایستی متناسب با کاربری، تعداد طبقات و جمعیت ساکن در آن انتخاب شود.

بحث و بررسی این گزارش آسانسورهایی می‌باشد که اشخاص مجاز به سوارشدن در آن هستند و اکثریت آسانسورهایی که در حال حاضر در کشور تولید و به فروش می‌رسند این گروه می‌باشد.

انواع آسانسورها

الف ) آسانسورهای دارای سیستم رانش از نوع کششی ( Traction )

ب ) آسانسورهای دارای سیستم رانش هیدرولیکی ( Hidrolic )

در حال حاضر به دلیل افزایش روز افزون جمعیت کشورمان و با به وجود آمدن مشکل مسکن ، مسئولین و پیمانکاران روی به ساختن مجموعه های بلند مرتبه آورده اند، که  در این ساختمان ها آسانسور به یکی از ضروری ترین صنایع مرتبط با صنعت ساختمان مبدل شده است. از این رو معرفی و تشریح مختصر اجزاء و قطعات این سیستم خالی از لطف نخواهد بود . دیدگاه این سلسله مقالات تخصصی نخواهد بود بلکه برای آشنائی اجمالی آن دسته از مخاطبینی است که بصورت غیر تخصصی با صنعت آسانسور مرتبط هستند.

مقررات ایمنی سیستم محرکه آسانسور

    هر آسانسور باید حداقل یک سیستم محرک مخصوص به خود داشته باشد.

    حرکت دادن آسانسور به دو روش مجاز است .

    آسانسور باید مجهز به سیستم ترمزی باشد که در مواقع قطع منبع تغذیه موتور اصلی و یا مدارهای فرمان به صورت خود کار سیستم متحرکه را متوقف نماید .

    سیستم ترمز باید یک ترمز الکترومکانیکی ( اصطکاکی ) داشته باشد .

    سیستم ترمز باید بدون هیچگونه تاخیری پس از قطع مدار باز کننده ترمز، عمل نماید (دیود با خازنی که به طور مستقیم به ترمینال سیم پیچی ترمز متصل است بعنوان یک وسیله تاخیر دهنده محسوب نمی شود .)

    فشار کفشک های ترمز باید توسط نیروی فنر تامین شود .

    ترمز باید دارای حداقل دو کفشک با لنتهای نسوز باشد که روی دیسک یا استوانه عمل می کنند استفاده از ترمز نواری ممنوع است .

    وجود چرخ طیار یا وسیله دیگری برای رساندن کابین در حالت اضطراری تا سر طبقه ضروریست .

    برای قسمتهای گردنده در دسترس با سطح ناصاف نظیر زنجیرها ، چرخ زنجیرها و چرخ دنده ها بایستی حفاظت موثری پیش بینی شود .

    کلیه اجزاء گردنده با سطح صاف بایستی به رنگ زرد باشد.

عکس قطعات آسانسور

در ادامه می توانید عکس انواع قطعات آسانسور را همراه با مشخصات و توضیحات فنی آن مشاهده و مطالعه نمایید.

نیروی محرکه و موتور الکتریکی آسانسور

نیروی محرکه این دسته از آسانسورها  عموما با استفاده از یک الکترو موتور که به یک گیربکس کاهنده کوپل شده تامین می گردد. و البته چند سالی است که تکنولوژی موتورهای بدون گیربکس (GEARLESS) نیز به بازار آسانسور ایران راه یافته و استفاده از این موتورهای پربازده معمول گشته است. احتمالا حالا دلیل استفاده از واژه موتور(گیربکس)ی را دریافته اید.

بنابراین میتوان گفت: موتور الکتریکی آسانسور های کششی با توجه به نوع موتور و سیستم کنترل آنها به دو گروه عمده تقسیم میشوند:

۱- موتورهای گیربکسی Geared traction drives

موتورگیربکس ها

۲-موتورهای بدون گیربکس Gearless tractin drives

اجزاء آسانسورها

     انواع پایه شاسی موتور گیربکس و گیرلس آسانسور

محل قرارگیری موتور و اجزای مربوطه بر روی این قطعه می باشد. در حقیقت گیربکس ، موتور و ترمز باید روی یک شاسی مونتاژ گردند . این ساختار فولادی برای نگه داشتن تمام قطعات و قسمت ها که در یک تراز هستند به کار می رود و اجازه می دهد کل مجموعه در صورت نیاز ، یکپارچه جابجا شود.

  • ۰۰/۰۹/۱۸
  • fatemeh rahmdell

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی