elavatoor

  • ۰
  • ۰

قفل درب آسانسور:

دربهای آسانسور به دوصورت نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک در دسترس هستند که هرکدام بسته به عملکرد و وظیفهای که ایفا میکنند دارای اجزای متفاوتی هستند که در این قسمت به تفاوت قفلهای درب آسانسور میپردازیم.

دربهای آسانسور در بخشهای کابین آسانسور و در طبقات ساختمان استفاده میشود.

اگر دربی که در طبقات برای آسانسور در نظر گرفته شده نیمه اتوماتیک یا از نوع درب لولایی است. مکانیزم قفل آن و آسودگی خاطر از باز نشدن دربهای آسانسور در هنگام حرکت در طبقات، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا این موضوع برای افراد ممکن است خطر آفرین باشد و از آنجا که قفل درب آسانسور یک امری ضروری محسوب میشود. بنابراین بیانگر آن است که قفل درب آسانسور نهتنها برخلاف تصور بسیاری از افراد یک قطعۀ ساده نیست. بلکه از اهمیت بسیار بالا و ویژهای در این صنعت برخوردار است.

ضرورت قفل درب آسانسور:ضرورت قفل درب آسانسور:

قفل دربی که در طبقه جداکنندۀ راهرو از چاهک قرار دارد، بر روی درب نصب خواهد شد. در حقیقت، باز شدن درب آسانسور در صورتی که آسانسور دقیقاً در پشت آن قرار نگرفته باشد و یا به قولی باز شدن درب آسانسور قبل از رسیدن به طبقه، اتفاقات بسیار بدی را ممکن است رقم بزند. زیرا افراد با تصور اینکه کابین

آسانسور پشت درب قرار دارد، از آسانسور خارج میشوند و به داخل چاهک سقوط میکنند.

قفل درب آسانسور، مکانیزمی دارد که تنها در مواقعی که کابین دقیقاً پشت درب قرار گیرد باز خواهند شد و با انتقال فرمان، ابتدا درب طبقه مجدداً قفل شده و کابین به سمت بالا یا پایین جابهجا میشود. با توجه به حساسیت بسیار بالا و ویژهای که قفلهای درب آسانسور برای محافظت از افراد دارند، در جلوگیری از افتادن در گودال، جلوگیری از حرکت آسانسور هنگام باز شدن درب، و …

نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.

نحوۀ عملکرد قفل درب آسانسور:نحوۀ عملکرد قفل درب آسانسور:

در آسانسورهای نیمه اتوماتیک، در چهارچوب درب یا آسانسور که دربی لولایی دارد. یک نوع قفل وجود دارد که دارای بازوی فعالکننده است. در مواقعی که کابین آسانسور در طبقۀ معین شده و موردنظر و دقیقاً پشت درب متوقف میشود. اهرم قفل درب فعال میشود و هنگام باز شدن کمان، بازوی قفل کننده حرکت میکند و با این حرکت، بازوی قفل کننده درب، از لنگه خارج شده و درب توسط شخص داخل و یا خارج کابین باز میشود.

اهرم درب قفل هنگامی که کابین با سطح طبقات همتراز است باز میشود. در غیر این صورت، آسانسور بسته خواهد شد تا از برخورد کابین در حال حرکت با مگنت طبقۀ دیگر، جلوگیری شود.

قفل آسانسور دارای یک بازو در بخش سمت داخلی چاه ،یک زبانه ،یک ضامن و دو میکروسوئیچ است. اولین میکروسوئیچ که مگنت آن روی قاب نصب میگردد، در صورت بسته بودن درب کار خواهد کرد. بدین صورت که هنگامی که درب توسط پلاتینی که روی درب نصب گردیده بسته میشود و مگنتپل میشود و مدار فرمان برق آسانسور را وصل خواهد کرد و میکروسوئیچ دیگر با اهرم قفل کار خواهد کرد.

لازم به ذکر است که زمانی که کابین به همسطح با طبقه میشود. متوقف میشود و پس از متوقف شدن، صفحه کنترل آسانسور کمان درب را عاری از برق میکند. در این موارد، کمان توسط جک روغنی خود تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. زیرا جک تحت فشار قرار دارد و کمان توسط آن باز خواهد شد و به اهرم قفل ضربه میزند. اهرم منجر به آزاد کردن زبانه قفل و ضامن آن میشود و در آخر درب لولایی آسانسور را میتوان باز کرد. در عین حال، میکروسوئیچ ضامن که خود بخشی از مدار سری استپ بشمار میرود. عمل کرده و جریان فرمان برق آسانسور را از مدار خارج خواهد کرد.

  • ۰۰/۰۹/۰۳
  • fatemeh rahmdell

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی