به منظور آماده سازی چاهک آسانسور انجام مرحله به مرحله ی برخی موارد مانند آماده سازی کف چاله، بتن ریزی، آهن کشی، دیوارکشی، آماده سازی موتورخانه و غیره الزامی است. در ادامه این مراحل به صورت گام های اجرایی معرفی می شوند و استانداردهای لازم برای هر مرحله، بیان می شوند.
گام اول: آماده سازی کف چاله ی آسانسور
اولین گام آماده سازی چاهک آسانسور، آماده سازی کف چاله ی آسانسور است. ارتفاع مورد نیاز از کف چاله تا سطح کف سازی شده اولین ایستگاه آسانسور (قبل از بتن ریزی کف چاله) می بایست حداقل ۱۸۰ سانتی متر باشد. در زمان بتن ریزی کف چاله با توجه به نقشه ی سکوهای ضربه گیر زیر کابین و زیر قاب وزنه تعادل ۱۰ سانتی متر بتن مگر و ۳۰ سانتی متر آرماتوربندی می شود و ارتفاع باقی مانده نباید از ۱۴۰ سانتی متر کمتر باشد. در این گام باید چاه ارت را نیز در نظر بگیرید. برای چاه ارت می توان تا رسیدن به رطوبت لازم زمین و متصل کردن سیم مربوطه، از چاه اصلی ساختمان جهت ایجاد چاه ارت استفاده نمود. بنابراین در محل مناسب و نزدیک به آسانسور چاهی با عمق ۳.۸ متر ایجاد نموده تا به رطوبت زمینی برسید سپس نمک ۳۳%، ذغال ۳۳%، پتاسیم ۳۳%، میله و صفحه مسی را در چاه حفر شده قرار داده و روی آن را بپوشانید.
گام دوم: استفاده از نقشه
در گام دوم باید نقشه را تهیه کنید. در صورتی که ساختمان در دست ساخت و نیمه کاره است و امکان بررسی دقیق ابعاد مورد نیاز چاهک وجود ندارد، باید با استفاده از نقشه های پلان تیپ طبقات که شامل پارکینگ، زیرزمین، همکف و طبقات در محل نصب آسانسور هستند دسترسی داشته باشید. جهت بررسی تأسیسات و تجهیزات احتمالی موجود در اطراف چاهک آسانسور، از پلان پشت بام ساختمان در محدوه ی چاهک آسانسور استفاده نمایید.
گام سوم: بتن ریزی کف چاهک آسانسور
گام سوم بتن ریزی کف چاهک است. با توجه به شرایط ساختمان و نوع آسانسور از بتن مگر ۱۰ سانتی متر، بتن آرمه کف و آرماتوربندی ۳۰ سانتی متر، استفاده می شود.
- ۰۰/۰۶/۰۷